Przedstawiamy piekarnik hybrydowy Fontana Forni – Piero!
Piero jest kompaktowy. Idealnie sprawdzi się zarówno w dużych przestrzeniach, jak i w mniejszych. Co najważniejsze możemy przygotowywać potrawy w trybie gotowania pośredniego na gazie lub gotowania bezpośredniego dzięki spalaniu drewna za pomocą dołączonego wygodnego zestawu.
Produkt posiada płytę kuchenną o wymiarach 60×50, która pozwala w wersji gazowej na jednoczesne gotowanie dwóch pizzy. Ponadto wyposażono go w kamienie ogniotrwałe, certyfikowane do użytku spożywczego. Dodatkowo posiadają one bardzo wysokie parametry. Idealna grubość i skład gliny pozwalają na stworzenie suchego środowiska, które w połączeniu z ciepłem daje w rezultacie pachnące i doskonale ugotowane jedzenie.
Piero umożliwia także osiągnięcie temperatury ponad 400°C w przypadku drewna i 350° w przypadku gazu.
Produkt można kupić w salonie Jotul Studio Kraków na poziomie +1 Galerii Tetmajera 83