Niesamowity włoski design, tradycyjny smak i doskonałe pieczenie – włoski piec do pizzy ogrodowy MAESTRO 40.
Oprócz nietuzinkowego włoskiego stylu, produkt wyróżnia idealna okrągłość sklepienia, która ułatwia cyrkulację powietrza. Jako jedyni umieszczają palnik gazowy z tyłu pieca, aby uzyskać najlepsze rozprowadzenie ciepła w jeszcze krótszym czasie. Dodatkowo opracowany obwód wylotu dymu, który wymusza utrzymanie równomiernego ciepła przez dłuższe przebywanie w komorze pieczenia, uzyskując mniejsze zużycie gazu.
Użyteczna powierzchnia do pieczenia to 40×40 cm, zapewniająca wydajność niemalże identyczną jak w profesjonalnym piecu. Ponadto obudowę konstrukcji stalowej specjalnie zaprojektowano, aby zapewnić odpowiednią odporność na naprężenia termiczne i mechaniczne spowodowane wysokimi temperaturami.
Z kolei otwór pieca wykonano w taki sposób, aby zmaksymalizować ciepło w komorze pieczenia i lepiej obracać pizzę w jej wnętrzu. Wysoka wydajność Maestro 40 jest również gwarantowana przez gruby podwójny materiał izolacyjny “włóknina ceramiczna”. To ona izoluje sklepienie, umożliwiając osiągnięcie wysokich temperatur w krótszym czasie przy mniejszym zużyciu paliwa.
Z kolei komorę pieca wykonano z wymiennych ogniotrwałych płyt szamotowych o grubości prawie 2 cm, aby stopniowo wchłaniać i oddawać ciepło oraz zapewnić nienaganne pieczenia. Produkt można kupić w salonie Jotul Studio Kraków na poziomie +1 Galerii Tetmajera 83.