Wielofunkcyjny piec, który może przygotować do trzech różnych potraw jednocześnie! 

9 stycznia 2025

Przed Państwem wielofunkcyjny piec, który może przygotować do trzech różnych potraw jednocześnie. Mowa o FONTANA FORNI – DIVINO 80!

Produkt idealnie nadaje się do pieczenia chleba, lasagne i wszelkich pieczeni, zarówno rybnych, jak i mięsnych. Ponadto podgrzany do 450 stopni świetnie sprawdzi się do pieczenia pizzy i wielu typowych dań międzynarodowych, takich jak szwajcarska „gratin”, niemiecka „flamkuchen” czy liguryjska farinata, a także pieczeni wołowych itp.

Warto podkreślić, że przy tworzeniu pieca oraz jego produkcji wykorzystano najwyższej jakości komponenty. Dzięki temu użytkownicy mogą cieszyć się korzystaniem oraz pieczeniem przez długie lata.

Piero umożliwia osiągnięcie temperatury ponad 400°C w przypadku drewna i 350° w przypadku gazu. Dodatkowo w piecu Divino 80 zastosowano systemem INDIRECT. W piecu pośrednio opalanym drewnem spalanie odbywa się w oddzielnej komorze, w której piecze się żywność, oddzielając dwie komory między nimi. W ten sposób dym nie styka się z preparatami, ponieważ wydostaje się przez komin. Ta funkcja pozwala piecowi na gotowanie kilku potraw jednocześnie.

Ponadto piece tego typu, dzięki swojej szczególnej technologii, są w stanie osiągnąć wysokie temperatury w krótkim czasie, utrzymując stałą temperaturę i pozwalając na wielogodzinne gotowanie, skracając czas nagrzewania typowych tradycyjnych pieców. Dodatkowo system ten pozwala również na wykorzystanie proporcjonalnie bardzo mało drewna do gotowania. W efekcie użytkownicy otrzymują wyjątkowy komfort, wygodę oraz znaczną oszczędność czasu i pieniędzy.

Dużą zaletą jest możliwość jednoczesnego gotowania różnych potraw (np. ryb, warzyw, makaronów) bez mieszania aromatów. Ponadto piec szybko się nagrzewa – wystarczy 30 minut, aby osiągnąć 300°C i zacząć gotować.