La Baguette

La Baguette wyjątkowe miejsce na słodkiej mapie Krakowa. To wypieki tworzone z pasją, sercem i z pomysłem. Firma jest efektem spotkania dwóch osób – Justyny i Magdy, które w grudniu 2013 roku postanowiły podzielić się z innymi swoją miłością do pieczenia. Jako absolwentki Technologii Żywności i Żywienia Człowieka posiadają dużą wiedzę z zakresu przetwarzania i kontroli jakości żywności, doskonale zdają sobie sprawę z wagi, jaką w procesie produkcji ogrywa odpowiedni dobór najwyższej jakości surowców. Dlatego słodkości wychodzące spod ręki La Baguette tworzone są z naturalnych produktów pochodzących od sprawdzonych dostawców i nie zawierają sztucznych barwników, aromatów ani ulepszaczy.

Specjalnością La Baguette są zawsze świeże tarty na kruchych maślanych spodach, z nadzieniem przygotowanym z najlepszej jakości składników. Przykładem może być popisowy produkt marki – tarta z kremem na bazie mascarpone, której uwieńczeniem jest ręcznie przygotowywana konfitura malinowa, stworzona w 100% z owoców bez dodatku cukru! Wyrafinowany smak klasycznego amerykańskiego brownie to z kolei zasługa wysokiej jakości gorzkiej czekolady zawierającej 72% kakao oraz przepisu dopracowywanego przez ponad pół roku.